نام شما:
ایمیل مقصد:

حذف سنگسار از قانون جدید مجازات اسلامی

حذف سنگسار از قانون جدید مجازات اسلامی


گروه: مسائل اجتماعی و فرهنگی
تاریخ درج: 1391/7/19
نویسنده: مدیر سایت
تعداد بازدید: 0

 

یکی از مهمترین تغییرات قانون، حذف مجازات سنگسار است. البته طی چند سال گذشته، این مجازات اجرا نمی شد و قضات سعی می کردند از مجازات های جایگزین استفاده کنند.

سخنگوی کمیسیون قضائی مجلس با اعلام این خبر گفت: قانون جدید مجازات اسلامی به زودی با رفع ایرادات به شورای نگهبان فرستاده می شود.

محمدعلی اسفنانی درباره آخرین وضعیت قانون مجازات اسلامی گفت: این قانون قبل از ابلاغ از سوی رئیس جمهور به خاطر ایرادات شورای نگهبان به مجلس بازگردانده شد. پس از بررسی ایرادات شورای نگهبان در کمیسیون قضائی مجلس قرار شد این قانون دوباره به کمیته تخصصی برود تا با رفع ایرادات ، دوباره به شورای نگهبان فرستاده شود.

وی افزود: رفع ایرادات این قانون از الویت های کمیسیون قضائی مجلس است و تلاش می کنیم به زودی این قانون تصویب نهائی و ابلاغ شود.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد، این قانون دارای تغییراتی نسبت به قانون قبلی است و از دربرگیری بیشتری نسبت به قانون قبلی برخوردار است.

قانون جدید مجازات اسلامی در پنج باب، کلیات، حدود، قصاص، دیات و مجازات‌های تعزیری و بازدارنده تنظیم شده که در باب کلیات، اصول کلی قابل اعمال در ابواب دیگر شامل تعاریف و قلمرو اعمال مجازات، مبنای مسئولیت کیفری و شخصی بودن مجازات، تقسیم بندی جرایم و مجازات‌ها بر اساس مبانی اسلامی، حدود مسوولیت کیفری و موانع آن، جهات تخفیف مجازات و شرایط آزادی مشروط، تعویق، تعلیق و زوال محکومیت کیفری مورد توجه قرار گرفته است.

یکی از مهمترین تغییرات قانون، حذف مجازات سنگسار است. البته طی چند سال گذشته، این مجازات اجرا نمی شد و قضات سعی می کردند از مجازات های جایگزین استفاده کنند. در قانون جدید که قرار است به صورت آزمایشی اجرا شود هیچ اشاره ای به حکم رجم یا سنگسار نشده است.

تغییر مهم دیگری که در این قانون روی داده، مربوط به حدود و قصاص افراد زیر 18 سال است. موضوعی که طی سال های اخیر یکی از مباحث بحث برانگیز در حوزه قضا بود. با تصویب این لایحه و اجرای آن چنانچه در کمال عقل و رشد افراد زیر 18 سال شبهه ای ایجاد شود حدود و قصاص برای آنها اجرا نمی شود.

بر اساس این مصوبه، مجازات های تعزیری برای افراد زیر 18 سال با افراد بالای 18 سال متفاوت است. همچنین دیگر افراد زیر 18 سال به زندان محکوم نشده و به مراکز تربیتی همچون کانون اصلاح و تربیت منتقل می شوند

 

آفتاب: اللهیار ملک‌شاهی رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس درباره نشست عصر امروز این کمیسیون به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس گفت: در این جلسه مواد دیگری از لایحه قانون مجازات اسلامی اعاده شده از شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت.


وی تصریح کرد: تاکنون از 50 ایراد شرعی شورای نگهبان به لایحه مذکور، قریب 20 ایراد به منظور تأمین نظر آن شورا در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس اصلاح شده است.


به گفته ملک‌شاهی رفع ایرادات شورای نگهبان به لایحه مجازات اسلامی در جلسه روز سه‌شنبه این هفته کمیسیون متبوعش ادامه خواهد یافت.


رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس درباره مهم‌ترین مواد اصلاح‌‌شده لایحه مجازات اسلامی در جلسه عصر امروز این کمیسیون توضیح داد: در این جلسه شرایط «احصان» در بحث «زنا» مورد بررسی قرار گرفت و برای آن مجازات در نظر گرفته شد.


وی افزود: زنای محصنه مجازات رجم و اعدام دارد اما شرایط احصان در قانون نیامده بود و به منظور روشن شدن بحث، ماده‌ای مجزا آوردیم که با چه شرایطی زنا، محصنه و در چه شرایطی غیرمحصنه تلقی می‌شود.


ملک‌شاهی ادامه داد: اکنون برای زنای محصنه طبق مبانی فقهی حکم صادر می‌شود اما ما به صراحت نوع مجازات‌های آن را تبیین و تصریح کردیم «در جایی که مجازات اولیه و اصلی ممکن نباشد یا قاضی مصلحت نداند، به پیشنهاد دادگاه صادرکننده حکم قطعی و موافقت رئیس قوه قضائیه، می‌توان مجازات جایگزین تعیین کرد».


رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس درباره اصلاحیه دیگر لایحه مجازات اسلامی اظهار داشت: درجه‌بندی‌های 8 گانه در نظر گرفته‌ شده در ماده‌ 215 لایحه موجب تشدید مجازات حبس می‌شد.


وی افزود: شورای نگهبان به حق به این ماده ایراد گرفت و آن را مغایر قانون برنامه و دیگر قوانین بالادستی دانست که موجب تشدید مجازات برای زندانیان می‌شود و لذا این ماده کلاً حذف شد.


ملک‌شاهی در پایان تصریح کرد که در ماده 19 لایحه مجازات اسلامی به نوعی به موارد مورد نظر در ماده حذفی فوق الذکر اشاره شده است.

کد مطلب :

بستن http://www.modarair.com/news/مسائل-اجتماعی/حذف-سنگسار.html
مطالب مرتبطمطالب مرتبط:
بازديد کل : 494687     
تمام حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به سايت بنياد مدارا و تدبير مردم ایران ( تأسیس: سال 1384 ) می باشد.
نام شما:
ایمیل مقصد: