نام شما:
ایمیل مقصد:

بازخوانی یک همایش/ آیت الله هاشمی رفسنجانی در همایش پیامبر رحمت و مدارا: باید همدلی و همراهی را در جامعه تقویت کنیم

بازخوانی یک همایش/ آیت الله هاشمی رفسنجانی در همایش پیامبر رحمت و مدارا: باید همدلی و همراهی را در جامعه تقویت کنیم


گروه: حوزه های علمیه، تسامح و مدارا
تاریخ درج: 1395/10/24
نویسنده: مدیر سایت
تعداد بازدید: 0

به گزارش سنت نیوز به نقل از ایرنا؛ هاشمی رفسنجانی در همایش پیامبر رحمت و مدارا که در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد افزود: در شرایطی این همایش برگزار می شود که دنیای اسلامی دچار مصیبت بزرگی از سوی تندروها شده است.

وی ادامه داد: امروز مسلمانان تندرو و نادان اسلام را به گونه ای دیگر معرفی می کنند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: یک روز غربی ها تلاش کردند اسلام را دین شمشیر معرفی کنند، اما آن دوره گذشت و کم کم چیز دیگری از اسلام با کمک مبتکران شکل گرفت ولی امروز می بینیم که کاری که غربی ها نتوانستند انجام دهند تندروهای مسلمان انجام می دهند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: امروز در سراسر منطقه جهان اسلام، تندروها به نام دین و پیامبر اقداماتی انجام داده اند که این اقدامات مصیبتی برای جهان اسلام شده است.
آیت الله هاشمی رفسنجانی تصریح کرد: ما به عنوان انقلاب اسلامی مسوولیت بزرگی داریم که باید تلاش کنیم حقایق اسلام و چهره واقعی پیامبر را به جهانیان بگوییم و جامعه را بیشتر با اسلام و پیامبر رحمت و مدارا آشنا کنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر وسایل انتقال پیام زیاد است و وقت مناسبی است که ما حقیقتا امت اسلامی را بیشتر و بهتر معرفی کنیم وجلوی تندروها را بگیریم و امروز این یک ضرورت است.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: پیامبرالگوی رحمت و مدارا ۱۳ سال در مکه هر روز تحت فشار و اذیت بود و هر چه بدی بود به سرایشان آوردند و زمانی که مکه را فتح کردند انتظارهمگان این بود که انتقام ظلم را بگیرند اما پیامبر فرمودند امروز روز رحمت است و همه کسانی که به ایشان ستم کرده بودند را بخشیدند.
آیت الله هاشمی ادامه داد: در واقع پیامبر در عمل چهره اسلام را نشان دادند و امروز ما باید رسالت و چهره واقعی اسلام را به دنیا معرفی کنیم.
وی افزود: برخی آدم های نادان با شعارهای عجیب و غریب خیال می کنند در حال خدمت کردن به اسلام هستند اما در حال ضربه زدن به پایه های معارفی اسلام هستند.
وی با بیان اینکه پیامبر ازجنس مردم و با مردم بود گفت: وقتی مشکلی برای مردم پیش می آمد پیامبر ناراحت می شدند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: پیامبر وقتی به مدینه می روند مشکلات خیلی زیاد بود و گروه ها و عشایر همیشه در جنگ و ستیز بودند وانتقام جویی را دنبال می کردند اما پیامبراولین زمینه را فراهم کرد و با یهودیان پیمان بستند و امنیت را برقرار کردند.
هاشمی رفسنجانی اظهار داشت: همچنین در بین مسلمانان که همواره جنگ وجود داشت پیامبر بین آنان پیمان بست و عقد اخوت را ایجاد کرد.
وی ادامه داد: در جامعه ما و جوامع دیگر گروه های سیاسی که تشکیل می شوند همیشه به دلیل اختلاف ها در تضاد هستند؛ احزاب اگر با منطق پیامبر عمل کنند وسیله تکامل هستند.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: امروز باید پیامبر رحمت و مدارا را به عنوان یک الگوی درست به مردم دنیا معرفی کنیم تا جوانانی که تشنه راه درست باشند جذب شوند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به اخبار رسانه های دنیا مبنی بر انفجار و خشونت در کشورهای اسلامی گفت: تندروی یک بلا و ویروس برای جامعه ما شده است و این یک حالت اسلامی نیست چرا که تفرقه ایجاد کردن، ضداسلام است و ما باید به دنبال وحدت برویم.
وی خاطرنشان کرد:ما ایرانی ها با اتحاد و همدلی توانستیم رژیم سفاک را با آن همه قدرت به زیر بکشیم و بعد از آن نیز مثل انقلاب های دیگر اقدام نکردیم که همه را بیرون کنیم چرا که انقلاب ما انقلاب رحمت بود.

هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه در دوران جنگ تحمیلی تمامی مردم اعم از اهل سنت، شیعیان، مسیحی و ارمنی با وحدت حضور داشتند و شهید دادند افزود: شرایط اتحاد را از دست داده ایم و نباید اینطور باشد چرا که ضداسلام و دین است.
وی ادامه داد: اصل وحدت و اتحاد چیز آسانی نیست که ما ۳۰ سال حرف وحدت را می زنیم اما وارد عمل نشده ایم؛ قطعا باید وارد عمل شویم.
عضو مجلس خبرگان رهبری دروغ، ظلم و زندان بی جهت را از عوامل تفرقه عنوان کرد و گفت: اختلاف نظر اگر در بحث بماند مفید است اما وقتی به عمل و کار فیزیکی منجر شود و از حدی تجاوز کند به تهمت، دروغ و درگیری تبدیل می شود.
هاشمی رفسنجانی تاکید کرد: ما باید در عین اختلاف نظر با یکدیگر برادرانه رفتار کنیم و نباید فقط به زبان اکتفا کنیم، در هفته وحدت افراد یا نهادهای خاص نباید به دیگران زور بگویند اما متاسفانه اینجوری نیستیم.
وی ادامه داد: امروز امت اسلامی گرفتار عذاب تفرقه شده است و نتیجه این تفرقه نیز به ضرر هر دو طرف خواهد بود و خداوند نیز پاسخ لازم را به آنها می دهد.
رییس پیشین مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه شاید خشکسالی ودیگربلاهای طبیعی نیز اثرات وجود تفرقه باشد گفت: ما باید تفرقه های بی خودی را که علیه یکدیگر درست می کنیم و این همه بیانیه و تهمت ها و ظلم هایی که می شود و افراد را تحت فشار می گذاریم و زندان می بریم را کنار بگذاریم چرا که تفرقه و دودستگی به نفع هیچ کس نیست.
هاشمی رفسنجانی افزود: علمای امت اسلامی باید بین خود تفرقه ایجاد نکنند و در عمل و گفتار جامعه را به وحدت دعوت کنند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه دانشگاه های ما باید مظهر وحدت و اظهارنظرهای متضاد اما دوستانه باشند گفت: اختلاف نظرهیچ اشکالی ندارد اما نزاع اشکال دارد وابهت ما را از بین می برد و نباید کاری کنیم تا در جامعه خصومت ایجاد شود.
هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه اسلام هراسی موقعی به وجود آمد که مسلمانان متهم به تروریسم شد گفت: در جامعه خودمان سعی کنیم خصومت ها را کم کنیم و به همدلی و همراهی برویم و از وجود پیامبر رحمت و مدارا نیز بهره ببریم.

علی یونسی، دستیار ویژه رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی: چنانچه موضوع مدارا در جوامع اسلامی حل شود زمینه برای ارتقای آن ها فراهم می شود و مانع اصلی توسعه یک کشوراین است که همه ما ترمز هم هستیم.

وی افزود: مشکل اینجاست که ما اولا دوست را دشمن می دانیم نه مخالف و مخالف را دشمن واجب القتل می دانیم در حالی که باید دایره دوستی را آنقدر وسیع بگیریم که بسیاری از انسان ها در آن دایره بگنجند.

وی با بیان اینکه اگر کسی از خط دوستی ما خارج بود الزاما دشمن نیست، گفت: ممکن است فردی مخالف ما باشد ولی هر مخالفی دشمن نیست.

یونسی تاکید کرد:پیامبر گرامی اسلام بارفتار و گفتار خود به ما شیوه برخورد با مخالف را یاد داده و این مهم در رفتار عملی ایشان متبلور بوده است.

وی خاطرنشان کرد: مخالف الزاما در فکر حذف شما نیست، اما عقیده یا رفتار شما را قبول ندارد که در عالم سیاست به آن حزب رقیب می گوییم اما در اختلافات میان خود دعوا نمی کنیم بلکه از شیوه ای که امروزه به آن دموکراسی یا مردم سالاری می گوییم بهره می گیریم.

وی تصریح کرد: افرادی که می گویند مردمسالاری در اسلام وجود ندارد اسلام را بد معنا می کنند و درحالی اسلام درامور مربوط به مردم، بدون مشورت و نظر مردم کاری نمی کند.

یونسی ادامه داد: پیامبر گرامی اسلام که به وحی وصل بود و عقل کامل داشت در آن زمان که رسم نبود مردم را به بازی بگیرند اما ایشان در تمام امور مربوط به مردم از جنگ ها گرفته تا اداره کشور از آنان نظرخواهی می کرد و حتی در مواقعی که رای اکثریت برخلاف رای ایشان بود باز به خواسته اکثریت تمکین می کردند که نمونه آن در جنگ احزاب به خوبی روشن است.

وی خاطرنشان کرد: پیامبر اسلام هر جا که مسائل وحیانی مطرح نبود با نظرخواهی از مردم مسائل را به شیوه عقلانی، عرفی و مردمی حل می کرد و به مسلمانان نیز این شیوه و روش را یاد داد و همین موضوع باعث پیشرفت شگرف دین اسلام در سراسر دنیا شد.

وی بیان داشت: اسلام نه با شمشیر که با اخلاق، کشورهای مختلف را فتح کردزیراشمشیر مانع را برمی دارد، مغزها رامی شکافد، دل ها را پاره می کند اما هیچ وقت دل ها و مغزها را تسخیر نخواهد کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا این بخش از سخنان دستیار ویژه رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی با تشویق یکپارچه حاضران در سالن همراه شد.

یونسی ادامه داد: طرح این موضوع که ایرانیان به زور تسلیم اسلام شده اند اهانت بزرگی به مردم ایران است و حقیقت این است که مردم موحد ایران خود به استقبال این دین توحیدی رفتند و در مقابل اسلام و نه شمشیر اعراب تسلیم شدند.

یونسی تاکید کرد: افراد در هیچ شرایطی چه سر کار باشند یا نباشند نباید اسرار اشخاص را افشا کرده و یا از آنها استفاده شخصی کنند زیرا خداوند به همه ضعف های ما آگاه است ولی هرگز آنها را به رخ ما نمی کشد و افشا نمی کند.

یونسی افزود: مدارا با مردم نیز سنت پیامبر است به این معنا که پیامبر اکرم (ص) در برابر بداخلاقی ها، عیب ها، ضعف های مخالفان و دشمنان مدارا به خرج می دادند.

وی اظهار داشت: در زمان پیامبر اکرم (ص) همه مدل هایی که در ذهن ما است از دشمن، منافق، غیرمسلمان و افرادی که در صدد اذیت و آزار بودند وجود داشتند اما پیامبر اسلام با همه آنها مدارا می کردند.

وی تصریح کرد: مدارا فقط برای رهبران و یا روحانیون نیست بلکه همه افراد در تمام سطوح باید به آن مزین باشند زیرا هر چه این ویژگی اخلاقی در فرد بیشتر باشد موفقیت او بیشتر خواهد بود.


بستن http://www.modarair.com/news/حوزه/1395-10-24-09-30-04.html
مطالب مرتبطمطالب مرتبط:
بازديد کل : 498353     
تمام حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به سايت بنياد مدارا و تدبير مردم ایران ( تأسیس: سال 1384 ) می باشد.
نام شما:
ایمیل مقصد: