نام شما:
ایمیل مقصد:

آیت‌الله غرویان در گفتگو با سلام نو: نباید کارهای حساس به جبهه پایداری سپرده شود/جبهه پایداری می‌خواست جلوی اندیشه مرا بگیرد

آیت‌الله غرویان در گفتگو با سلام نو: نباید کارهای حساس به جبهه پایداری سپرده شود/جبهه پایداری می‌خواست جلوی اندیشه مرا بگیرد


گروه: گفتگو و تعامل تمدن ها و ادیان
تاریخ درج: 1392/11/15
نویسنده: مدیر سایت
تعداد بازدید: 0

شاگرد پیشین آیت‌الله مصباح یزدی درباره علت جدایی‌اش از این جریان توضیح داد: علت اصلی جدا شدن من از مجموعه آقای مصباح آن بود که این طیف تصمیم داشتند تا افکار و نظراتشان را به من تحمیل کنند. آن‌ها می‌خواستند با دستور، امر و نهی و تهدید جلوی فکر و اندیشه من را بگیرند. بنده نیز نتوانستم این موضوع را تحمل کنم و استعفای خود را به آن‌ها تحویل دادم. در حقیقت فضای فکری‌ای که در آنجا حاکم شده به گونه‌ای است که توقع دارند همه بی‌چون و چرا از آن‌ها اطاعت کنند. آن‌ها می‌خواستند با دستور، امر و نهی و تهدید جلوی فکر و اندیشه من را بگیرند. بنده نیز نتوانستم این موضوع را تحمل کنم و استعفای خود را به آن‌ها تحویل دادم. در حقیقت فضای فکری‌ای که در آنجا حاکم شده به گونه‌ای است که توقع دارند همه بی‌چون و چرا از آن‌ها اطاعت کنند.باید از افرادی در این وزارتخانه بهره برد که هماهنگ با دولت عمل کنند. با‌شناختی هم که من از جبههٔ پایداری و تئورسین‌های آن دارم به جرات می‌توانم بگویم که آن‌ها از لحاظ ساختار فکری نسبتی با اعتدال ندارند و در تندروی شهرهٔ عام و خاص هستند.

سرویس سیاسی-محمد فتحی‌زاد: پس از انتخابات ریاست جمهوری در کنار واژه «اعتدال» کلمه دیگری نیز وارد ادبیات سیاسی ایران شد که همان «افراطیون» بود. هر چند که این کلمات پیش از این نیز کاربرد داشتند اما طی چند ماه گذشته معنایی جدید پیدا کردند. طی این مدت بحث‌هایی در خصوص کیفیت عملکرد و آثار فعالیت‌های جریان موسوم به افراطی در کشورمان صورت گرفته‌اند. «افراطیون» عموما به فعالین سیاسی گروه موسوم به جبهه پایداری و نزدیکان آیت‌الله مصباح یزدی اطلاق می‌شود. تحلیلگران معقدند این جریان قصد دارد که در دولت اعتدال هم برخی از نیروهای خود را در استانداری‌ها و فرمانداری‌های نقاط پرجمعیت کشور نگه دارد. خبرها حکایت از آن دارند که در برخی موارد موفقیت‌هایی نیز نصیب این گروه شده ‌است. آیت‌الله محسن غرویان از اساتید حوزه علمیه قم است که پیش از این دارای روابط نزدیکی با این جریان بود. وی معتقد است که نباید کارهای حساس به این افراد سپرده شود. در این رابطه سلام نو گفتگویی با وی انجام داده که در ادامه می‌خوانید:
این استاد حوزه علمیه قم به «سلام نو» گفت: پیش از این نیز گفته بودم که دولت باید از نیرو‌هایی استفاده کند که در پی بر آورده ساختن مطالبات مردم باشند. مطالبات مردم نیز‌‌ همان گونه که خود آن‌ها در انتخابات نشان دادند اعتدال و عقلانیت است.
تفکر جبهه پایداری نسبتی با اعتدال ندارد
آیت‌الله غرویان ادامه داد: وزارت کشور در ساختار خود باید از افرادی بهره بگیرد که در پی تحقق مطالبات اکثریت مردم باشند و در صورتی که برخی به دنبال آن باشند که به هر دلیلی در مسیر حرکت دولت مانع تراشی کنند، وزارت کشور نباید از آن‌ها در بدنهٔ خود استفاده کند. زیرا این افراد مقبول ملت نیستند.
وی افزود: باید از افرادی در این وزارتخانه بهره برد که هماهنگ با دولت عمل کنند. با‌شناختی هم که من از جبههٔ پایداری و تئورسین‌های آن دارم به جرات می‌توانم بگویم که آن‌ها از لحاظ ساختار فکری نسبتی با اعتدال ندارند و در تندروی شهرهٔ عام و خاص هستند. در حقیقت این‌ها چهره‌هایی هستند که مصداق بارز افراط بوده و نباید کار‌های حساس به آن‌ها سپرده شود.
سایر گروه‌های سیاسی رویارویی کنند
آیت الله غرویان گفت: بنده آقای روحانی را شخص با تدبیری می‌دانم که حرکتی توام با اخلاق، فهم و ادب دارد و به عقیده بنده هرجایی که وزارت کشور و یا هر وزارت دیگری از مسیری که می‌باید توسط دولت طی شود انحراف پیدا کرد، آقای روحانی باید به سرعت مداخله کند و جلوی مسیر انحراف را بگیرد.
این پژوهشگر دینی ادامه داد: سایر گروه‌های سیاسی نیز اگر برایشان محرز شده که یک جناح افراطی مشغول نفوذ است و قصد جلوگیری از حرکت در مسیر اعتدال را دارد، باید با آن جریان افراطی رویارویی کنند. به عقیده بنده تمامی جناح‌های سیاسی باید افکار خود را با روحانی هماهنگ کنند زیرا خواست ملت از آن‌ها این چنین است.
جبهه پایداری ارزشی برای رای مردم قائل نیست
آیت الله غرویان گفت: بنده معتقدم که وزیر کشور باید از افراد معتدل و همسو با رئیس جمهور استفاده کند. البته امکان آن نیز وجود دارد که در جبهه پایداری فرد معتدلی هم وجود داشته باشد که در آن صورت استفاده از این شخص اشکالی نخواهد داشت.
وی تاکید کرد: با‌شناختی که از بزرگان جبهه پایداری دارم می‌دانم که آن‌ها اعتباری برای رای مردم و اکثریت ملت قائل نیستند و خودشان را معیار همه چیز می‌دانند. بنده یک تعبیری برای آن‌ها به کار می‌برم و آن تعبیر این است که اعضای جبهه پایداری خود را خدای علم و فهم می‌دانند که این مساله خطرناکیست و آن‌ها مانع بزرگی در برابر حرکت دولت خواهند بود.
تندرو‌ها در انتخابات مجلس توفیقی به عمل نخواهند آورد
این مدرس حوزه اظهار کرد: مردم در انتخابات ۲۴ خرداد نشان دادند که انتخابات مجلس را نیز با‌‌ همان تفکر و دیدگاهی برگزار خواهند کرد. تندرو‌ها شانسی برای پیروزی در انتخابات مجلس نخواهند داشت، مگر اینکه با چهره‌ای دیگر وارد این انتخابات شوند.

وی در پایان با اشاره به دیدار‌های اخیر گروه پایداری با آیت‌الله احمد جنتی به خبرنگار سلام نو گفت: طبیعتا هر جناحی تلاش می‌کند تا از هر طریق ممکن نفوذ خود را افزایش دهد و به اهداف خود برسد، جبهه پایداری نیز تلاش می‌کند در شورای نگهبان و مجلس نفوذ کند تا مسیر انتخابات را به سمت اهداف خود تغییر دهد اما در ‌‌نهایت این مردم هستند که باید هوشیار باشند

سرویس سیاسی: چندی پیش مرتضی آقاتهرانی، یکی از نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری در مجلس، با اعتراض به لایحه بودجه دولت گفته بود: «متاسفانه شاهد این هستیم که در مورد برخی موسسات در حالی که پیش از این آن‌ها در بودجه ردیف داشتند اعتباراتشان به کلی قطع شده است.» برخی از کار‌شناسان اینطور برداشت کردند که منظور وی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی است. همین موضوع هم سبب شد تا سلام نو با آیت‌الله محسن غرویان گفتگویی انجام دهد؛ گفتگویی که از موسسه امام خمینی شروع و به شیخ جعفر شجونی ختم شد. آیت‌الله غرویان از مدرسان فلسفه اسلامی حوزه علمیه قم و دارای چهل تالیف در حوزه‌های فلسفی و دینی است. وی در گذشته عضو هیئت علمی و استاد موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی که توسط آیت‌الله مصباح یزدی اداره می‌شود بود که پس از ورود این موسسه به مسائل سیاسی استعفا داد.  

 
متن این گفتگو را در ادامه می‌خوانید: 
 
آیت‌الله غرویان با اشاره به وجود ردیف بودجه برای موسسات پژوهشی گفت: موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) همانند بسیاری از موسسات دیگر، در بودجه سالیانه کشور برای خود ردیف دارد. البته در پرداخت مبالغ به این دست موسسات باید عدالت رعایت شود و همه موسسات مشابه باید بودجهٔ منصفانه‌ای داشته باشند. در غیر اینصورت هم اصلا به هیچ موسسه‌ای بودجه‌ای پرداخت نشود. 
 
جبهه پایداری دست از رویارویی با روحانی بر نخواهد داشت
 
استاد پیشین موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی به «سلام نو» گفت: حتی اگر دولت بودجه‌ای را که سال‌هاست به موسسات تحت فرمان جبهه پایداری داده می‌شود را پرداخت کند هم جبهه پایداری دست از رویارویی با دولت حجت‌الاسلام روحانی بر نخواهد داشت. زیرا جبهه پایداری و این دولت اختلافات فکری زیادی با هم دارند. 
 
برای انتخابات مجلس آینده برنامه‌ریزی می‌کنند
 
این پژوهشگر گفت: طیف آقای مصباح و جبههٔ پایداری با یک شکست سیاسی روبرو شده‌اند. ملت این جریان را کنار زده است. 
 
وی در پاسخ به این سوال که عامل این شکست را چه می‌دانید، گفت: علت اصلی شکست این طیف، جزم اندیشی و تعصبات افراطی نسبت اندیشه‌هایشان است. 
 
محسن غرویان در خصوص فعالیت‌های فعلی جبهه پایداری گفت: نمی‌توان به طور قطعی گفت که آن‌ها اکنون مشغول چه کاری هستند. اما به نظر من آن‌ها در شرایط فعلی به دنبال بازسازی خود و تخریب دولت هستند. آن‌ها همچنین برای انتخابات مجلس آینده برنامه ریزی می‌کنند تا نیروهای متناسب با افکار خود را وارد مجلس کنند. 
 
آن‌ها می‌خواستند جلوی فکر و اندیشهٔ مرا بگیرند
 
شاگرد پیشین آیت‌الله مصباح یزدی درباره علت جدایی‌اش از این جریان توضیح داد: علت اصلی جدا شدن من از مجموعه آقای مصباح آن بود که این طیف تصمیم داشتند تا افکار و نظراتشان را به من تحمیل کنند. آن‌ها می‌خواستند با دستور، امر و نهی و تهدید جلوی فکر و اندیشه من را بگیرند. بنده نیز نتوانستم این موضوع را تحمل کنم و استعفای خود را به آن‌ها تحویل دادم. در حقیقت فضای فکری‌ای که در آنجا حاکم شده به گونه‌ای است که توقع دارند همه بی‌چون و چرا از آن‌ها اطاعت کنند. 
 
شجونی شان لباسش را حفظ کند
 

آیت‌الله غرویان همچنین با اشاره به برخی از فعالین دیگر این طیف همچون شیخ جعفر شجونی نیز به سلام نو گفت: سن و سال آقای شجونی از بنده بیشتر است و سن بنده به او نمی‌رسد. اما پیشنهاد من به وی آن است که اخلاق و ادبیات را مراعات کند. ایشان لباس روحانیت بر تن دارند و متاسفانه با رفتارشان در مردم نسبت به روحانیت دید منفی ایجاد می‌کنند. تقاضای بنده از ایشان آن است که اخلاق را رعایت کنند و شان لباسی که بر تن کرده‌اند را حفظ کنند


 

بستن http://www.modarair.com/news/گفتگو/جبهه-پایداری.html
مطالب مرتبطمطالب مرتبط:
بازديد کل : 497928     
تمام حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به سايت بنياد مدارا و تدبير مردم ایران ( تأسیس: سال 1384 ) می باشد.
نام شما:
ایمیل مقصد: