نام شما:
ایمیل مقصد:

بیانیه مشترک پایانی مذاکرات هسته ای ایران و 5+1: هیچ یک از تاسیسات و فعالیت های مرتبط هسته ای متوقف، تعطیل و یا تعلیق نمی شود

بیانیه مشترک پایانی مذاکرات هسته ای ایران و 5+1: هیچ یک از تاسیسات و فعالیت های مرتبط هسته ای متوقف، تعطیل و یا تعلیق نمی شود


گروه: اخبار و چشم انداز ایران
تاریخ درج: 1394/1/14
نویسنده: مدیر سایت
تعداد بازدید: 0

 

تدبیر24:جمهوری اسلامی ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 متشکل از چین، روسیه، فرانسه، آمریکا، انگلیس وآلمان در چارچوب  عناصر مندرج در برنامه اقدام مشترک مورخ 24 نوامبر 2013 و متعاقب فرایند طولانی مذاکراتی پیچیده و طولانی در ابعاد فنی، حقوقی و سیاسی، به مجموعه ای از راه حل های لازم جهت نیل به برنامه جامع اقدام مشترک در شهر لوزان سویس دست یافتند. مجموعه  متضمن این راه حل ها جنبه حقوقی نداشته و صرفا راهنمای مفهومی تنظیم و نگارش برنامه جامع اقدام مشترک را فراهم خواهد ساخت. بر این اساس تدوین برنامه جامع اقدام مشترک با مبنا قرادادن این راه حل ها در آینده نزدیک آغاز خواهد گردید.
تداوم برنامه هسته ای  از جمله غنی سازی
در چارچوب راه حل های موجود، هیچ یک از تاسیسات و فعالیت های مرتبط هسته ای متوقف، تعطیل و یا تعلیق نمی شود و فعالیت های هسته ای ایران در تمامی تاسیسات هسته ای از جمله نظنز، فردو، اصفهان و اراک  ادامه خواهد یافت.
این راه حل های جامع ،  ادامه برنامه غنی‌سازی در داخل کشور را  تضمین می کند و بر این اساس جمهوری اسلامی ایران قادر خواهد بود مطابق مفاد برنامه جامع اقدام مشترک تولید صنعنی سوخت هسته ای خود را برای تامین سوخت نیروگاه های هسته ای ادامه دهد.
 بر اساس راه حل  به دست آمده ، دوره زمانی برنامه جامع اقدام مشترک  در خصوص برنامه غنی سازی ایران 10 ساله خواهد بود. در طول این مدت، تعداد بیش از  5000 ماشین سانتریفیوژ در نظنز به تولید مواد غنی شده در سطح 67/3  درصد ادامه خواهند داد.  ماشین های اضافه بر این تعداد و زیرساخت های مرتبط با آنها جهت جایگزینی با ماشین هایی که در طول این زمان آسیب می بینند جمع آوری و تحت نظارت آژانس نگهداری خواهد شد. همچنین ایران قادر خواهد بود ذخایر موجود مواد غنی شده خود را برای تولید مجتمع سوخت هسته ای  و یا صادرات آنها به بازارهای بین المللی در قبال خرید اورانیوم اختصاص دهد.
براساس راه حل های به دست آمده ایران برنامه تحقیق و توسعه خود را بر روی ماشین های پیشرفته ادامه خواهد داد و مراحل آغاز و تکمیل فرایند تحقیق و توسعه سانتریفیوژهایIR-4، IR-5 ،6IR- و IR-8 را در طول دوره  زمانی 10 ساله برنامه جامع اقدام مشترک ادامه خواهد داد.
تاسیسات فردو
بر اساس راه حل های بدست آمده تاسیسات هسته ای  فردو به مرکز تحقیقات هسته ای و فیزیک  پیشرفته تبدیل خواهد شد. بیش از 1000 ماشین سانتریفیوژ و تمامی زیرساخت آنها  در فردو حفظ و نگهداری خواهند شد که از این میان دو آبشار سانتریفیوژ در چرخش خواهند بود. همچنین نیمی از تاسیسات فردو با همکاری برخی از کشورهای(1+5) به انجام تحقیقات پیشرفته هسته ای و تولید ایزوتوپ های پایدار که مصارف مهمی در صنعت، کشاورزی و پزشکی دارد،  اختصاص پیدا می کند.
راکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک
مطابق راه حل های موجود؛ راکتور تحقیقاتی اراک آب سنگین باقی خواهد ماند و با انجام بازطراحی ارتقاء یافته و روزآمد خواهد شد. در باز طراحی راکتور ضمن کاهش میزان تولیدی پلوتونیوم، کارآیی راکتور اراک به میزان قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد. بازطراحی راکتور اراک در چارچوب یک  برنامه زمان بندی مشخص و در قالب یک پروژه بین المللی مشترک تحت مدیریت ایران آغاز و پس از آن بلافاصله ساخت آن شروع و در چارچوب یک برنامه زمان بندی تکمیل خواهد شد. تولید سوخت رآکتور اراک و اعطای گواهی بین المللی سوخت راکتور از جمله موارد این همکاریهای بین المللی خواهد بود. از طرف دیگر، کارخانه تولید آب سنگین نیز مانند قبل به کار خود ادامه خواهد داد.
پروتکل الحاقی
ایران در جهت شفافیت و اعتماد سازی به صورت داوطلبانه پروتکل الحاقی را به صورت موقت اجرا نموده و در ادامه فرآیند تصویب این پروتکل طبق یک جدول زمانی در چارچوب اختیارات رییس‌جمهور و مجلس شورای اسلامی  به تصویب خواهد رسید.
لغو تحریم ها
براساس راه حل های بدست آمده، پس از اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک ، تمامی قطعنامه های شورای امنیت لغو خواهد شد و همه تحریم‌های اقتصادی و مالی چندجانبه اروپا و یکجانبه امریکا از جمله تحریم های مالی، بانکی، بیمه، سرمایه گذاری و تمامی خدمات مرتبط با آنها در حوزه های مختلف از جمله نفت، گاز، پتروشیمی وخودور سازی فورا لغو خواهند شد. همچنین تحریم ها علیه اشخاص حقیقی و حقوقی، سازمان ها، نهادهای دولتی و خصوصی تحت تحریم های مرتبط هسته ای ایران از جمله؛ بانک مرکزی، سایر موسسات مالی و بانکی، سوئیفت، کشتیرانی و هواپیمایی جمهوری اسلامی، کشتیرانی نفت به‌طور همه‌جانبه فورا برداشته خواهند شد. همچنین کشورهای عضو گروه (1+5) متعهد هستند از وضع تحریم های جدید در موضوع هسته ای خودداری نمایند.
همکاری های بین المللی :
همکاری های بین المللی هسته ای با جمهوری اسلامی ایران از جمله با اعضای 1+5 در حوزه ساخت نیروگاه های هسته ای، راکتور تحقیقاتی، گداخت هسته ای، ایزوتوپ های پایدار، ایمنی هسته ای، پزشکی و کشاورزی هسته ای و ... امکان پذیر و ارتقاء پیدا خواهند کرد. بر اساس برنامه جامع اقدام مشترک، دسترسی ایران به بازار جهانی، عرصه های تجاری، مالی، دانش فنی و انرژی نیز فراهم خواهد شد.
زمان بندی اجرا برنامه جامع اقدام مشترک

با پایان یافتن این مرحله از مذاکرات، تدوین پیش نویس برنامه جامع اقدام مشترک تا بازه زمانی 10 تیر در آینده نزدیک آغاز خواهد شد. با نهایی شدن متن، برنامه جامع اقدام مشترک در قالب قطعنامه ای در شورای امنیت سازمان ملل متحد مورد تایید قرار خواهد گرفت. جهت لازم الاجرا شدن برنامه جامع اقدام مشترک برای  تمامی کشورهای عضو سازمان ملل متحد، این قطعنامه همچون قطعنامه هایی که علیه ایران تصویب شده بودند تحت ماده 41 فصل هفتم منشور ملل متحد تصویب خواهد شد تا بتواند قطعنامه های قبلی را لغو کند.
طرف های برنامه جامع اقدام مشترک پس از تصویب قطعنامه شورای امنیت، به یک دوره زمانی آماده سازی برای اجرای برنامه جامع اقدام مشترک نیاز خواهند داشت. پس از طی مرحله آماده سازی و همزمان با شروع به اجرای اقدامات هسته ای از سوی ایران در یک روز تعیین شده لغو تمامی تحریم ها به طور خودکار  به اجراء در خواهد آمد.
در چارچوب راه حل های به دست آمده ؛ برای بازگشت پذیری متقابل تعهدات مندرج در برنامه جامع اقدام مشترک در صورت نقض  تعهدات از سوی هر یک از طرف ها سازو کار لازم پیش بینی شده است.

به گزارش تسنیم، وزیر خارجه ایران در کنفرانس خبری خود گفت که مذاکره کردیم تا اعلام کنیم برنامه هسته‌ای ایران صلح آمیز است. هیچ تحریمی نباید علیه دانشگاه های ما وجود داشته باشد و فکر می کنم که با این فهم مشترک می توانیم به پیش برویم. ظریف در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری گفت: راه حل ها بر اساس دیدگاه مبتنی بر بازی برد- برد است که بر اساس آن کلیه تحریم هایی که از دیدگاه ایران غیر عادلانه است پایان می یابد و همزمان برنامه هسته‌ای ایران ادامه می یابد. چارجوب کلی توافق این است که در نطنز با تعدادی سانتریفیوژ غنی سازی را ادامه خواهیم داد و در فردو نیز 1000 سانتریفیوژ بدون غنی سازی به فعالیت می پردازند. و از فردو برای فعالیت های صلح آمیز از جمله تحقیق و توسعه برای فیزیک هسته‌ای استفاده خواهد شد.

ظریف افزود: رآکتور اراک آب سنگین خواهد ماند و این رآکتور با توجه به آخرین فناوری ها بازطراحی خواهد شد و کشورهای 1+5 در این طراحی با ما حضور خواهند داشت. در حوزه سوخت نیروگاهی فعالیت ها و همکاری های بین المللی ادامه خواهد داشت و در ساخت نیروگاه و رآکتورهای تحقیقاتی همکاری هایی وجود خواهد داشت این زمینه هایی است که پیشتر جامعه بین المللی به ایران کمکی نکرده بود.

وزیر خارجه ادامه داد: کلیه تحریم های اتحادیه اروپا و آمریکا علیه برنامه هسته‌ای ایران اعمال شده بود لغو خواهد شد و در این زمینه به تعهد دولت ها به عنوان نماینده در جامعه بین المللی توجه می کنیم و به روند داخلی آنها توجهی نمی کنیم و کلیه تحریم های شورای امنیت سازمان ملل لغو خواهد شد و این قطعنامه ها کمی به حل مشکل نمی کردند.

وی افزود: درباره موضوعات اساسی توافق شده است و طبیعی است که همه شرکت کنندگان در مذاکرات بر اساس نیازهای داخلی روایت های را از اتفاقاتی که افتاده مطرح می کنند اما ما با جدیت بر اساس گفته های مقام معظم رهبری در زمینه نرمش قهرمانانه گفتند عمل می کنیم. ما تا سه ماه آینده باید مذاکره کنیم و امیدواریم با حمایت های مردم ایران و با هدایت ریاست جمهوری و با همکاری تمام دست اندرکاران به پیش برویم و از مقام معظم رهبری که همواره از ما حمایت کردند سپاسگزاری می کنم.

ظریف افزود: روابط ایران و آمریکا در آینده چه خواهد شد بحث دیگری است و ما دستور داشتیم با آمریکا فقط در زمینه هسته‌ای مذاکره کنیم. وی گفت: بیانیه ای که امروز تدوین شده و راه حل هایی که بدان دستیابی شده اگر ظرف 3 ماه آینده به توافق منتهی شود تعهدات و اقدامات متقابل در صورت نقض تعهد پیش بینی کرده که متوازن و متقابل است. مردم خوب ما نشان دادند اهل منطق و تعامل گفتگو هستند این مردم بزرگوار هستند و آمادگی دارند رفتارها را به دقت رصد کنند و کسانیکه در گذشته رفتار خوبی نداشتند جبران کنند.

وی گفت که در پایان مذاکرات هسته‌ای منتطر قطعنامه ای از سوی سازمان ملل خواهیم بود که تمامی قطعنامه های گذشته را ملغی اعلام کند و نگارش پیش نویس پایانی از فردا آغاز خواهد شد. وزیر امور خارجه ایران اضافه گفت: بحث نقض تعهدات در بیانیه پایانی وجود خواهد داشت. ما دیشب حدود 9 ساعت در حال مذاکره بودیم که فکر کنم یک رکورد زدیم و این انرژی و دلگرمی برای مذاکره را نیاز برای گرفتن حق به ما داده است و امیدوارم این اساسی برای اقدامی جدی در آینده باشد.محمدجواد ظریف پس از ورود به تهران در پاویون دولت فرودگاه مهرآباد به تشریح اهداف سفر به سوئیس و بیان جزئیاتی از تفاهم میان ایران و گروه 1+5 پرداخت و گفت: در دور آخر گفت‌وگوهایی که در سوئیس داشتیم، به لطف خداوند و دعای خوبان و با هدایت‌های مقام معظم رهبری و حمایت‌های بی‌نظیر ایشان از تیم مذاکره کننده هسته‌ای و راهنمایی‌های ایشان به تیم مذاکره کننده و همچنین حمایت شجاعانه رئیس جمهور از مذاکرات، این امکان برای ما فراهم شد که به یک مجموعه‌ای از راه‌حل‌ها برای رسیدن به توافق جامع دست یابیم. وی ادامه داد: این مجموعه راه‌حل با عنوان مبنای نگارش سند نهایی که تنها توافق ما در مورد مذاکراتی که با لطف خدا و واقع‌بینی طرف مقابل امکان‌پذیر است، خواهد بود.

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان این‌که «دو سند بر مبنای راه‌حل‌هایی نگارش خواهد شد که در روزها و ماه‌های گذشته در مورد آن بحث و تبادل نظر شد» گفت: ضروری می‌دانم که از همه افرادی که در مذاکرات هسته‌ای به بنده و همکارانم کمک کردند به ویژه از دکتر صالحی ریاست محترم سازمان انرژی اتمی که هم با تخصص علمی و هم با ظرافت‌های دیپلماتیک توانستند کار مذاکرات را پیش ببرند، و همچنین مردم ایران که با مقاومت خود نشان دادند که حربه فشار و تحریم علیه‌شان کارساز نیست، سپاس‌گذاری کنم.

ظریف خاطرنشان کرد: مردم کشور با حضور در انتخابات نشان دادند که این مردم از نظام و دولت جدا نخواهند بود و همین امر باعث شد که کشورهایی که برای گفت‌وگو با ‌ایران شرط می‌گذاشتند و برای مذاکره با ایران شرایطی را قائل بودند در برابر نمایندگان این ملت بزرگ حضور پیدا کردند و بسیاری از خواسته‌های غیرمنطقی خود را کنار گذاشتند و به این نتیجه رسیدند که حرف‌های قبلی، حرف‌های بسیار کارآمدی نیست. وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به صحبت‌های شب گذشته جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در مورد عدم توانایی غرب در به زانو درآوردن ایران، اظهار کرد: شب گذشته نیز دیدید و شنیدید که کری بار دیگر رسماً اعلام کرد که ما نمی‌توانیم مردم ایران را به زانو دربیاوریم.

وی با بیان این‌که «اگر کسانی به این خیال واهی منتظرند که ایران به زانو دربیاید باید در این خیال بمانند» تأکید کرد: این نکته بزرگترین عامل قدرت ما در مذاکرات بود. وزیر امور خارجه کشورمان همچنین با اشاره به دستیابی ایران به اهداف خود در مذاکرات اخیر، گفت: ما با اهداف خاصی وارد مذاکرات شدیم و تا این مرحله نیز به لطف خدا تا حد امکان به این اهداف دست پیدا کرده‌ایم. ظریف با بیان این‌که «قرار نیست در مذاکره و توافق یک طرف تمام امتیازات را بگیرد و طرف مقابل تسلیم شود» افزود: ما افتخار می‌کنیم که هیچ گاه تسلیم نخواهیم شد اما چنین تصوری هم نداریم که می‌توانیم در مذاکره طرف مقابل را به تسلیم در برابر خود واداریم.

وی خاطرنشان کرد: ما می‌توانیم در مذاکره، در برابر امتیازاتی که کسب می‌کنیم ما به ازاهایی ارائه دهیم تا بتوانیم کار را پیش ببریم. ظریف با تأکید بر این‌که هنوز در آغاز راه و ابتدای کار هستیم، اظهار کرد: ما چند هدف جدی از مذاکرات داشتیم و هنوز در آغاز راه هستیم اما در نهایت بر مبنایی که تاکنون به آن دست یافتیم، فکر می‌کنیم که به اهداف خود دست پیدا خواهیم کرد. وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه به بیان برخی از اهداف ایران طی مذاکرات اخیر پرداخت و گفت: یکی از اهدافی که ما دنبال می‌کردیم این بود که برنامه هسته‌ای ایران ادامه پیدا خواهد کرد و هیچ یک از تأسیسات ما تغییر نخواهد کرد.

وی با اشاره به ماهیت قطعنامه‌های شورای امنیت، گفت: همه این قطعنامه‌ها خواستار توقف قطعی برنامه غنی‌سازی ایران، توقف رآکتور اراک و بسته شدن تأسیسات فردو بودند اما به حول و قوه الهی هیچ یک از این خواسته‌ها عملی نخواهد شد. ظریف خاطرنشان کرد: نطنز به غنی‌سازی ادامه خواهد داد و حتی یک روز کار نطنز متوقف و یا تعلیق نخواهد شد. وزیر امور خارجه کشورمان با بیان این‌که فردو به کار خود ادامه خواهد داد، خاطرنشان کرد: زمانی نام فردو برای طرف مقابل مساوی بود با خطری بزرگ. اما امروز به کار خود ادامه خواهد داد و بحثی از بسته شدن فردو مطرح نیست و متجاوز از 1000 سانتریفیوژ با تمام تأسیسات در فردو باقی خواهد ماند که از این مقدار سانتریفیوژ دو زنجیره بدون مواد هسته‌ای کار خواهد کرد و ان‌شاءالله در آینده فردو با همکاری بین‌المللی به یک مرکز پیشرفته هسته‌ای و تحقیقاتی و فناوری نوین روز تبدیل خواهد شد.

وی با اشاره به تداوم برنامه تحقیق و توسعه فناوری هسته‌ای، خاطرنشان کرد: این برنامه طبق ضوابط علمی به کار خود ادامه خواهد داد. سانتریفیوژهای پیشرفته ما که روزی در ابتدای همین مذاکرات، زمانی که ما توافق ژنو را داشتیم برای جلوگیری از IR8 ما دو ماه مذاکرات را متوقف کردند، مشغول به کار خواهد شد و در این مدت تحقیق و توسعه ادامه خواهد داشت.

ظریف با تأکید بر این‌که امروز غنی‌سازی فقط برای 10 سال آن هم با ضوابطی خاص محدودیت خواهد داشت، خاطرنشان کرد: صحبت از 20 سال محدودیت شدید به اضافه 10 سال اقدامات درازمدت بود اما امروز غنی‌سازی ما فقط برای 10 سال محدودیت خواهد داشت آن هم با ضوابطی خاص.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به تداوم فعالیت رآکتور اراک، گفت: رآکتور اراک که تا مدتی قبل کسی حاضر نبود از آن به عنوان رآکتور آب سنگین نام ببرد و برای اشاره به آن از اصطلاح IR40 استفاده می‌کردند، ماهیت آب سنگین خود را حفظ خواهد کرد و در سند نهایی نام رآکتور، رآکتور آب سنگین خواهد بود. وی با بیان این‌که این طرح بر اساس یکی از طرح‌هایی است که در سازمان انرژی اتمی طراحی و تأسیس شده، اظهار کرد: ان‌شاءالله این طرح با همکاری بین‌المللی اجرا خواهد شد و ان‌شاءالله رآکتور اراک را به یکی از مدرن‌ترین رآکتورهای آب سنگین جهان تبدیل خواهد کرد.

ظریف با تأکید بر این‌که رآکتور اراک رآکتوری صلح‌آمیز خواهد بود، خاطرنشان کرد: ما هدفی جز اهداف صلح‌آمیز نداریم. برنامه‌های غنی‌سازی هسته‌ای ما طبق فتوای مقام معظم رهبری که سلاح‌های کشتار جمعی را حرام اعلام کرده‌اند همیشه صلح‌آمیز بوده است.وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه با بیان این‌که معتقد بودیم که هیچ‌گاه قطعنامه‌های شورای امنیت را اجرا نخواهیم کرد چون غیرقانونی و غیرعادلانه هستند، تأکید کرد: من این اطمینان را می‌دهم که روزی که توافق در شورای امنیت تصویب شد بر همان قطعنامه کلیه قطعنامه‌های قبلی نه تأیید بلکه لغو خواهد شد و این دستاورد بسیار خوبی است.

وی اضافه کرد: روزی که توافق اجرایی شود کلیه تحریم‌های اقتصادی و مالی لغو خواهد شد. وزیر امور خارجه کشورمان با تأکید بر این‌که ما دولت‌ها را مسئول اجرای تعهدات می‌دانیم، اظهار کرد: ما کاری نداریم که روش‌های قانونی داخلی دولت آمریکا چیست؛ چرا که این مسئولیت دولت آمریکا است که این روش‌ها را دنبال کند و از نظر حقوق بین‌الملل دولت آمریکا مسئول و موظف خواهد بود که تحریم‌ها را یکباره لغو کند و اگر کسی درباره لغو تدریجی تحریم‌ها صحبت می‌کند باید بدانیم که برخلاف آنچه که تاکنون تصویب شده صحبت می‌کند.

ظریف همچنین تأکید کرد: این توافق هنوز در مرحله تدوین است و اگر بتوانیم با لطف خدا و دعای ائمه و امام زمان (عج) و همه مردم و هدایت‌های رهبری و ریاست جمهوری به نتیجه برسیم آن زمان، زمانی است که توافق نهایی حاصل می‌شود و پس از آن نیز مدتی به اندازه چند ماه به دلیل اقداماتی که ما و طرف مقابل باید انجام دهیم تا زمان اجرایی شدن توافق فاصله خواهد داشت. اما همه این اقدامات بر اساس یک برنامه زمان‌بندی شده مصوب شورای امنیت که قابل خدشه نیست خواهد بود.

ظریف همچنین اظهار کرد: زمانی که توافق نوشته می‌شود یک امکانی وجود خواهد داشت که اگر طرف مقابل به ما گفتند که ما می‌توانیم تحریم‌ها را برگردانیم ما هم به صراحت می‌توانیم پس از گذشت یک روند از اجرای تعهدات خود امتناع کنیم. در همین راستا تصمیم‌های لازم در توافق نهایی وجود خواهد داشت تا حقوق و منافع مردم حفظ شود.

وزیر امور خارجه کشورمان در پایان با بیان این‌که برای رسیدن به آن مرحله چند ماه فاصله نیاز است، گفت: مردم خوب ما باید متوجه باشند که باید با همان مقاومت و استقامتی که تاکنون نشان داده‌اند و بر اساس سیاست‌های اقتصاد مقاومتی که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ و تبیین شده بتوانیم کار را پیش ببریم تا به حول و قوه الهی بتوانیم از این مرحله مانند مراحل قبلی مقاومت این مردم سربلند بیرون بیاییم.

به گزارش امید، رئیس جمهور آمریکا توافق حاصل شده با ایران را تاریخی، خوب و برد-برد توصیف کرد.
اوباما افزود: ايران ديگر در تاسيسات فردو براي 10 سال آينده اورانيوم غني سازي نخواهد کرد و بخش عمده اي اورانيوم ايران خنثي خواهد شد.
وي گفت: حتي اگر ايران توافق کنوني را نقض کند منابع مورد نياز براي توليد بمب نخواهد داشت. با اين توافق ايران نمي تواند به صورت مخفيانه بمب توليد کند و اگر ايران تقلب کند جهان خواهد فهميد و اگر به چيزي شک کنيم از آن بازرسي خواهيم کرد و با اين توافق ايران بيش از هر کشور ديگري بازرسي خواهد شد.
اوباما افزود: ايران در ازاي اقداماتش، جامعه جهاني قبول کرده که برخي از تحريم ها عله ايران حذف کند و اين مرحله به مرحله خواهد بود البته بازگشت پذير خواهد بود و اگر ايران تخطي کند تحريم ها باز خواهد گشت. تحريم هاي ديگر از جمله حمايت از ترويسم و موشک هاي بالستيک و حقوق بشر همچنان باقي خواهند ماند.
رئيس جمهور آمريکا گفت: اين توافق بر پايه اعتماد نبوده و بر پايه راستي آزمايي است.
وي گفت: ايران حتي به خاطر تحريم ها نيز از برنامه هسته اي خود عقب نمي نشست و از مذاکره کنندگان خواستم کنگره را در جريان مذاکرات قرار بدهد. من همواره کفته ام که يک راه حل ديپلماتيک بهترين است چون به يک راه حل کامل و فراگير خواهد رسيد اما هميشه اين احتمال وجود دارد که ايران تقلب کند اما اين توافق امکان فهميدن تقلب ايران را بسيار خواهد کرد.
اوباما در ادامه صحبت ها به نگراني کشورها از جمله رژيم صهيونيستي اشاره کرد و گفت: اسرائيل از بابت توافق نبايستي نگران باشد چراکه تعهدات لازم در قبال پرونده هسته اي گرفته شده است.
وي گفت: اين توفق ميان ايران و ايالات متحده و قدرت هاي جهاني است و نه توافقي ميان دولت من و دولت ايران. و اگر کنگره اين توفق را نابود کند يک شکست ديپلماتيک خواهد بود و جامعه جهاني با شکست مواجه خواهد شد و مردم آمريکا خواهند فهميد و اکثر مردم آمريکا خواستار راه حل ديپلماتيک براي برنامه هسته اي ايران بودند.
باراک اوباما گفت از سران شورای همکاری خلیج فارس دعوت کرده است با هم درباره موضوع توافق هسته ای با ایران و مسائل دیگر منطقه با هم گفتگو کنند.
بستن http://www.modarair.com/news/1391-07-15-14-25-57/هسته-ای.html
مطالب مرتبطمطالب مرتبط:
بازديد کل : 497917     
تمام حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به سايت بنياد مدارا و تدبير مردم ایران ( تأسیس: سال 1384 ) می باشد.
نام شما:
ایمیل مقصد: