در حالی که دولت مصمم است تا پایان سال ۱۳۹۶ نرخ بیکاری را تک رقمی کند بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان بازار کار تحقق این هدف را منوط به افزایش رشد اقتصادی میدانند. |
کارشناسان تاکید دارند که اشتغال موضوعی فرادستوری است که باید بسترهای لازم برای ایجاد آن را فراهم کرد.این در حالی است طرح توسعه اشتغال فراگیر با عنوان " حرکت " روی میز وزارت کار است و این وزارتخانه مصمم است تا طبق دستور رییس جمهوری، هدفگذاری تک رقمی کردن بیکاری را به مرحله اجرا در آورد.آنطور که عیسی منصوری ـ معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار میگوید: تمرکز این بسته بر بنگاههای خرد و کوچک در استانها و شهرستانهایی است که دارای مزیتهای بالقوه اشتغال هستند.وی شناسایی رشتههای مزیتدار و دارای ظرفیت اشتغال پایدار را از جمله رویکردهای طرح "حرکت" عنوان کرده و میافزاید: دولت در این طرح متناسب با مزیتهای هر منطقه برای ایجاد شغل و آموزش نیروی ماهر سرمایهگذاری خواهد کرد و بر مبنای توانمندیهای هر منطقه اشتغال در بنگاههای فعال در این رشتهها ایجاد میشود.
البته معاون اشتغال وزیر کار با اشاره به تعهد وزارت کار مبنی بر تک رقمی کردن نرخ بیکاری تا پایان عمردولت یازدهم، میگوید: زمانی که طرحهای عمرانی اجرا و ظرفیت بخش خصوصی فعال شود اشتغال مورد نظر ایجاد خواهد شد.با این حال کارشناسان بازار کار و فعالان کارگری چندان به تحقق کامل این هدف خوشبین نیستند و معتقدند که رشد اقتصادی ایران در دو دهه اخیر همراه با اشتغالزایی نبوده و عدم تعادل بین عرضه و تقاضا در بازار کار و عدم انطباق بین تعداد نیروهای ماهر و نیاز صنایع از مشکلات جدی بخش اشتغال به شمار می رود.نایب رییس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور میگوید: تا زمانی که وضع اقتصاد کشور بهبود نیابد و سرمایهگذاری داخلی و خارجی صورت نگیرد، نباید انتظار تک رقمی شدن بیکاری را داشته باشیم. ابوالفضل فتح اللهی میافزاید: تک رقمی کردن نرخ بیکاری بر خلاف انتظار به سرعت اتفاق نمیافتد. زمانی میتوانیم شاهد تک رقمی شدن بیکاری باشیم که در فضای اقتصادی کشور گشایش حاصل شده و بستر سرمایهگذاری داخلی و خارجی فراهم شده باشد.یک عضو کانون عالی شورای اسلامی کار کشور نیز معتقد است: تک رقمی کردن نرخ بیکاری تنها به شرطی امکانپذیر است که کشور از حالت رکود خارج شود.علی اصلانی می گوید: اگر چه آرامشی که هم اکنون بر کارگاهها و بنگاهها حاکم شده تا حدودی رضایت بخش است اما کارگران زمانی احساس میکنند تورم و بیکاری پایین آمده که خروج از رکود و رشد اقتصادی را شاهد باشند.به گفته وی هم اکنون ۶۰ درصد واحدهای تولیدی و شهرکهای صنعتی دچار مشکل عدم نقدینگی هستند و کاهش قدرت خرید مردم هم موجب شده تا بسیاری از اجناس به جای فروش، در انبارها تلنبار شود و به رکود کارخانجات تولیدی بیانجامد. کارشناسان بازار کار تاکید دارند که تک رقمی کردن بیکاری مستلزم دستیابی به رشد اقتصادی است و زمانی که کشور مسیر رشد و پویایی اقتصادی را طی کند هم اشتغال به رونق میرسد و هم تولید و بهرهوری بالا میرود.با وجود اقدامات و تلاشهای بسیار دولت یازدهم برای بازگرداندن رونق به بازار کار، به دلیل تداوم تحریمها، رکود بنگاههای تولیدی و عدم فروش نفت و وابستگی به درآمدهای نفتی، بازار کار نتوانسته پویایی و تحرک لازم را به دست آورد. تحلیلگران بازار کار با در نظر گرفتن شرایط موجود معتقدند اگر به سمت تزریق نقدینگی به بنگاههای اقتصادی نرویم اشتغال موجود نیز به خطر خواهد افتاد و با ریزش نیروهای کار، به جمعیت بیکار کشور افزوده خواهد شد.از سوی دیگر واردات بی رویه کالاهای خارجی، پایین بودن دستمزد، نبود انگیزه کار و کاهش کیفیت تولید از دیگر عوامل موثر در افزایش نرخ بیکاری است که موجب شده ایجاد شغل به یک دغدغه ملی تبدیل شود.با توجه به تصویب ۱۶ هزار میلیارد تومان اعتبار برای کمک به بنگاههای خرد و کوچک در شورای عالی اشتغال، استراتژی دولت نیز بر پایه کمک به ایجاد و تقویت بنگاههای خرد و کوچک و متوسط استوار شده و چنانچه این مبلغ صرف تولید و احیای کارگاههای راکد و نیمه تعطیل شود موجب فعال کردن نیروهای کار، بازگشت رونق به بازار اشتغال، افزایش بهرهوری و استفاده از توان و ظرفیتهای بالقوه کارخانهها وشهرکهای صنعتی خواهد شد. |
- تـــدبـیــر / كوركورانه گربه راه افتي كوركورانه هم به چاه افتي
- جایگاه مدارا و خشونت در ادب فارسی
- تدبير يا تقدير
- آیا مدارا و تحمل همدیگر و داشتن یک زندگی مسالمت آمیز در این دور و زمانه کاهش یافته است ؟
- بيتدبيري چيست ؟
- شايسته سالاري و عقلانيت نهادي / عبدالصمد محمودی
- ۱۰ روش برای افزایش انگیزه كارمندان
- پدر و پسر با هم درحال نماز خواندن/ ديدني
- تقويت فرهنگ گفتوگو در خانواده، ضرورت جامعه
- آشنایی با دکتر صادق طباطبائی
- در باب عدل و تدبیر و رای و آیین حکمرانی
- آرامگاه مهندس مهدی بازرگان / اولین نخستوزیر انقلاب اینجا آرمیده است.
- مدارا با مردم بخش بزرگي از تدبير حكومتداري است
- نگاهی به روانشناسي تفاوت و مدارا در گروه هاي اجتماعي
- مدارا با زن ، کلید زندگی شیرین
- به این میگن اعتماد به نفس داشتن ! عکس متحرک
- رییس جمهور در پیامی به همایش تبیین مفهوم اعتدال؛اعتدال واژهای است که آن را بر مردمان وطنم ...
- دولت کریمه تدبیر و امید و اعتدال بخواند : "نظریه سلاح در دست" یا "هم افزایی قدرت"
- حسن روحانی: مسئولیت محوری من حفظ امید و اعتماد مردم است / مروری بر بیوگرافی دکتر حسن روحانی
- سعید حجاریان : حاضریم دندانه کلید روحانی باشیم / ما تجربه خاتمی را داریم که وقتی بیقانونی رخ داد ایستادگی کرد و با تخلف از قانون برخورد کرد.
- احمد مسجد جامعی : امیرکبیر و توسعه علمی
- مقاله وارده : امید به «اعتدال» و بیم از «فرصتطلبی»!
- گزارش کامل «همایش ملی تبیین اعتدال»
- رمز گشایی از جملات تازه رئیس جمهور : راهبرد روحانی ؛ اعتدال در عین اقتدار
- شایسته سالاری جایگزین رابطه سالاری شود
- یادگیری گذشت از نلسون ماندلا
- محمدباقر فرهند : رابطه عدالت ، امید و استحکام سیاسی
- معاون پارلمانی رئیسجمهور : آسیبهای نظام انتخاباتی را برطرف کنیم/ خط امام، بهرسمیتشناختن چندصدایی است
- اهميت مدارا در اسلام : يکي از اصولي که در بهبود و رشد روابط انسان با ديگران، تأثير شگرفي دارد، مدارا و تحمل ديگران است.
- كاركردها و فنون مدارا در زندگى اجتماعى
- دکترعماد افروغ استاد دانشگاه و نماینده سابق مجلس : عسگر اولادی؛ الگویی برای خوب انتقاد کردن
- حجت الاسلام علی یونسی، دستیار ویژه رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی : ایرانی ها اهل مدارا و فرهنگ مدار هستند.
- جمهوریخواهی بازرگان / علیرضا بهشتی
- سریعالقلم: برخی به دنبال عقلانیت نیستند/ سیاستمداران ما باید روزی چندبار از مردم عذرخواهی کنند
- موانع اعتدالگرایی در گفتوگو با سریعالقلم
- چالش میان مرد اعتدال و تندروها بر سر باز شدن فضای جامعه
- سخنگوی دولت: دولت وقت ندارد وارد منازعات سیاسی شود/ با منتقدان مدارا میکنیم
- دکتر محمود سریعالقلم: اخلاق و مدنیت، مهمتر از مواضع سیاسی است
- به اسیر کن مدارا/ او را طعام و آب بده و دست و پای او را در زنجیر مکن، و با او رفق و مدارا کن/ اگر شفا یابم من سزاوارترم به آن که او را عفو کنم زیرا که ما اهلبیت کرم و عفو و رحمتیم.
- سید محمود علوی، وزیر اطلاعات دولت تدبیر و امید: ما صاحب کشتی انقلاب نیستیم که افراد را پیاده کنیم/ چه اصول گرا و چه اصلاح طلب همه عزیز هستند
- اولین موضع رسمی موسسین حزب ندای ایرانیان در قالب بیانیهای منتشر شد.
- نیازمند احترام به قانون و صلح و مدارا در جامعه هستیم/ ایمان میرزاده
- در کار مردم تجسس نکنید/ دکتر علیرضا مخبر دزفولی*
- ممنوعیت تکنولوژی آثار منفیتری به بار میآورد/ جنس واقعي فتواي متفاوت آيتالله وحيد
- پارازیت؛ ضد عقل، ضد نظام، ضد سلامت
- ما ایرانیان، چه پیش از اسلام و چه پس از اسلام، همزیستی مسالمتآمیز اقوام و ادیان گوناگون را تجربه کردهایم و هیچ دلیلی ندارد از این سنت حسنه خداپسندانه دست بکشیم.
- دکتر سیدمحمدرضا بهشتی: مگر نگفتند حسین (ع) می خواست قدرت را در دست بگیرد؟چرا به رغم این همه تلاش برای خاموش کردن این شعله، بر پا ماند و روشن تر شد؟
- بررسی حضور سرمایهگذاران خارجی در ایران در گفتگو با حسین راغفر/ فرصت بزرگ!
- چهارمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان استاندار خراسان شمالی: سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خراسان شمالی با دیدگاه ورویکرد جدید در جهت توسعه استان تمام توان خود را بکارگیرد.
- پورعیسی معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری: به طور قطع راهکار برطرف کردن بحران بیکاری نیازمند تحرک بسیار در بخش تولید و سرمایه گذاری و ارتقای بهره وری است.
- معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری گفت:جذب سرمایه گذار و فعالیت های اقتصادی در خراسان شمالی با توجه به ظرفیت ها و قابلیت های استان و با رویکرد توسعه متوازن خواهد بود.
- معاون برنامه ریزی استاندار خراسان شمالی: الگو برداری از منطقه آزاد ارس در جذب سرمایه گذار و فعالیت های اقتصادی از رویکرد های توسعه استان خراسان شمالی می باشد
- شناسایی 23 فرصت سرمایه گذاری در گردشگری خراسان شمالی
- سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری گفت:برای هر تولیدی باید در وهله نخست توجیه اقتصادی تعریف شده باشد و این کار نیازمند مطالعات طرح ها قبل هر تولیدی و فراهم آوردن ابزارهای مورد نیاز است.
- در دیدار نخبگان و کارآفرینان ایرانی مقیم آمریکا/ رییسجمهور: سرمایهگذاران ایرانی اولویت دارند
- یادداشتی از امیررضا سوری؛ راهکارهای جذب مشارکت بخش خصوصی در پیشبرد اهداف سند راهبردی وزارت صنعت، معدن و تجارت
- بهرهوری؛ حلقه مفقوده تولید ملی/ محمدامین سازگارنژاد-معاون پیشین وزارت کار
- بانک جهانی پیش بینی کرده است که نرخ رشد اقتصادی ایران تا پایان 2016 به رقم 5.8 درصد برسد که این نرخ آنطور که گزارش بانک جهانی اذعان دارد به دلیل رفع تحریم های غرب علیه ایران است.
- سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران اعلام کرد: مجموع ارزش طرح های مصوب شده این سازمان در سال گذشته (1394 ) نزدیک به هفت میلیارد دلار بود.
- پیام نوروزی اقتصاددانان دنیا به مردم ایران/ باز چشم بر هم زدیم و سال نو از راه رسید!
- یک کارشناس مسکن گفت: وضعیت مسکن از این بدتر نمیشود و حتما منحنی این بخش تا یک سال آینده که از رکود خارج میشود به سمت بالا خواهد بود.
- آمارها تایید میکنند: احتمال اتمام رکود مسکن در سال آینده
- یک کارشناس ضمن پیشبینی رونق بخش مسکن در بهار سال آینده گفت: ذات رونق مسکن با افزایش قیمت همراه است و این هزینه را برای بالا بردن اشتغال کشور باید پرداخت کنیم.