![]() |
آغاز پروازمستقیم لندن - تهران/ هواپیمای بریتیش ایرویز پس از چهار سال وقفه بار دیگر در فروگاه امام(ره) به زمین نشست. |
هر چند هنوز مشخص نیست تازهترین وعده مسئولان مبنی بر ورود هواپیماهای نو به ایران در پاییز امسال محقق میشود یا نه، دیگر کارویژههای وزارت راه و شهرسازی در حوزه حمل و نقل هوایی دنبال میشود، چنانکه از سرگیری پروازهای مستقیم به ایران یا ایجاد پروازهای جدید میان ایران و دیگر کشورها در حال انجام است. در تازهترین مورد بر اساس خبری که روز گذشته روی خروجی خبرگزاریها قرار گرفت هواپیمای بریتیش ایرویز پس از چهار سال وقفه بار دیگر در فروگاه امام(ره) به زمین نشست. از نوسازی ناوگان هوایی تا پروازهای داخلی
هر چند افراد و گروههایی هستند که با مخالف سرایی عجیب و غریب نوسازی و توسعه ناوگان هوایی ایران را زیر سوال میبرند، اما بنابر اطلاعاتی که هم توسط مسئولان و هم توسط کارشناسان انجام شده است وضعیت ناوگان هوایی ایران اصلا مساعد نیست. تحریمها علیه دولت ایران موجب شده است ایران برای چند دهه امکان خرید هواپیمای نو و مناسب و حتی قطعات کاربردی هواپیما برای تعمیر هواپیماهای موجود را نداشته باشد. خرداد امسال علی عابدزاده رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه ناوگان هوایی ایران بسیار فرسوده است گفت: «از بین ۲۵۰ هواپیمای موجود در کشور ۲۳۰ هواپیما نیازمند جایگزینی است.» در این راستا قراردادهایی با مهمترین شرکتهای هواپیمایی دنیا در پسابرجام به امضا رسید و آنطور که مسئولان اعلام کردند ایران با ایرباس و بوئینگ برای خرید هواپیماهای نو به توافق رسید. با وجود این، در واکنشهایی عجیب رسانههای منتسب به طیفهای خاص مدام با انتشار تحلیلها و گزارشهایی تلاش ایران برای خرید ایرباس و بوئینگ را محکوم کردند. مشکلاتی که بر سر راه ورود هواپیماهای جدید به ایران به وجود آمد مزید بر علت شد تا دلواپسان ایرباس و بوئینگ دولت را سخت مورد انتقاد قرار دهند. واقعیت این است که ابتدا ادامه تحریمهای دلاری و پس از آن مصوبه کنگره آمریکا مبنی بر عدم فروش هواپیما به ایران باعث به تاخیر افتادن ورود هواپیماهای نو به ایران شد. از آنجا که تحریم بوئینگ میتواند در قرارداد ایران با دیگر شرکتها از جمله ایرباس مشکل ایجاد کند، هنوز ایران موفق به وارد کردن ایرباس نیز نشده است. با وجود این، آنطور که مسئولان عنوان میکنند در این زمینه پیگیریها در حال انجام است. در یکی از آخرین اظهارنظرها در اینباره عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی، عنوان کرده است: «اولین سری از هواپیماهای جدید ایرباس احتمالا تا اواخر پاییز وارد ناوگان هوایی کشورمان میشود. بنابراین تا آن زمان قرارداد نهایی شده است. بخشی از این قرارداد در رابطه با موضوعات تکنیکال است. بخشی دیگر از این قرارداد به موضوعات مالی اختصاص دارد که در حال انجام است و مراحل نهایی را طی میکند. بخش دیگر این قرارداد مربوط به مقرارت روابط بین الملل و گرفتن مجوز اوفک (سازمان زیر مجموعه وزارت خزانه داری آمریکا) است که نسبت به اخذ این مجوز خوشبین هستیم.» به جز مساله نوسازی ناوگان هوایی کارویژههای دیگری نیز در این حوزه وجود دارد که از سرگیری پروازهای متوقف شده و ایجاد پروازهای مستقیم جدید از مهمترین آنها به شمار میرود.
ایرلاینهای خارجی در ایران
بر اساس گزارشی که خرداد امسال منتشر شد از زمان حل مناقشه هسته ای میان ایران و غرب و برداشته شدن تحریم ها علیه ایران که در زمستان پارسال رخ داد، چیزی نزدیک به ۱۰ پرواز مستقیم از تهران به کشورهای اروپایی و بالعکس یا هم اکنون راه اندازی شده یا اینکه به زودی برقرار می شود. این مساله به واقع تحقق وعدهای است که آخوندی پس از لغو تحریمها داده بود. او عنوان کرده بود: «به زودی پرواز مستقیم از ایران به همه جای دنیا برقرار می شود.» گزارشها در این زمینه حاکی از آن است که درست پس از لغو تحریمها علیه ایران یعنی در سی ام دی پارسال یک فروند هواپیمای مسافربری شرکت هواپیمایی ایران ایر با پرواز ۷۳۲ پاریس فرودگاه «اورلی» در پاریس را ترک کرد و در فرودگاه امام خمینی تهران به زمین نشست. چند هفته بعد از این رخداد، رسانه های خارجی خبر از همکاری پروازی دوباره میان ایران ایر و شرکت «بریتیش ایرویز» دادند. مسئولان شرکت هواپیمایی «بریتیش ایرویز» اعلام کردند که از تابستان سال جاری میلادی پروازهای خود به مقصد ایران را از سر می گیرند و از زمستان سال جاری میلادی این پروازها به صورت روزانه خواهد بود. بریتیش ایرویز از سال ۱۹۴۶ پرواز مستقیم تهران- لندن را برقرار کرده بود اما چهار سال پیش به بهانه تحریمها این پرواز متوقف شد. اخبار تازه از تحقق وعده بریتیش ایرویز حکایت دارد. نخستین هواپیمای شرکت هواپیمایی بریتیش ایرویز، پس از چهار سال وقفه در پرواز به تهران، ساعت شش و ۱۵ دقیقه جمعه در فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) به زمین نشست. این پرواز ساعت ۲۱ روز پنجشنبه به وقت محلی، فرودگاه لندن را با شماره پرواز ۱۵۳ ترک کرد و ساعت ۶:۱۵ صبح جمعه با هدایت «کامی حسینی» خلبان انگلیسی ایرانی تبار در فرودگاه امام خمینی(ره) فرود آمد. با از سرگیری پروازهای بریتیش ایرویز به ایران، اکنون پرواز مستقیم بین تهران و لندن در هر هفته به ۹ پرواز افزایش یافت که شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران سه پرواز تهران - لندن و بالعکس و بریتیش ایرویز لندن - تهران و بالعکس انجام می دهند. از سرگیری پروازهای مستقیم به ایران تا حد زیادی منفعت اقتصادی برای ایران و مسافران ایرانی دارد. در سالهای اخیر و به دنبال لغو پروازهای مستقیم برخی ایرلاینها به ایران مسافران ایران برای بسیاری از مقاصد مجبور به دو یا چند سفر هوایی بودند. آنها مجبور به رفتن به ترکیه یا امارات میشدند تا از آنجا به مقصد اصلی خود پرواز کنند. این مساله باعث ریختن پول اضافی به جیب ایرلاینهای کشور همسایه و هزینه تراشی بیهوده برای مسافران ایرانی میشد.
منبع: آرمان
|

- تحصن مادران دانشجویان خارج از کشور مقابل بانك مركزی
- روحانی در دیدار جمعی از فعالان سیاسی اصلاحطلب: در انتخابات ۲۴ خرداد سال گذشته مردم به صحنه آمدند تا بگویند تغییر و تحول را می خواهند/ برای تحقق خواست مردم ایستادگی میکنم
- روحانی: لازم باشد، مذاکرات را شخصا هدایت خواهم کرد/ هركس به بانك مركزي دستبرد زده دستش سوخته است
- نگاهی تحلیلی به جایگاه ریاست جمهوری در قانون اساسی/ آیا رییس جمهوری فقط رییس قوه مجریه است؟
- انقلاب اسلامی نماد اعتدالگرایی است/ بنیانهای فکری اعتدال به دوران خلافت حضرت امیر(ع) باز میگردد
- پیام اصلی اعتدال در عرصه کشورداری این است که اداره جامعه ما با علایق و سلایق گوناگون بدون دانش گفتوگو و سعه صدر امکانپذیر نیست.
- هاشمی رفسنجانی: مخالفان اینترنت و ماهواره از حرفهای آزادیخواهانه می ترسند/ امید دشمنان ایران برای چپاول، به تندروهاست
- دستیار ویژه رییسجمهور در امور اقوام و اقلیتها: تنگنظری و سختگیری ظلم به مردم است
- روحانی: باید اسلام اعتدالی را به جهان معرفی كنیم/ وحدت نیاز به سعه صدر و مدارا دارد
- گزارشي متفاوت از علي مطهري نماينده صريحاللهجه مجلس؛ مواضع سياسي اصلاحطلبانه؛ مواضع فرهنگي اصولگرايانه
- آیت الله هاشمی: امام گفتند، اگر آمریکا آدم بشود ما که نمیخواهیم تا همیشه با این کشور دشمنی داشته باشیم
- ضرورتهای جامعه ایرانی در عمل، ائتلاف نانوشتهای را شکل داده است که اصلاحطلبان معتقد به ساختار فعلی، میانهروهای عملگرا و اعتدالی و بخشی از اصولگرایان واقعبین، اعضای این ائتلاف هستند.
- دلنوشته نوروزی آیتالله هاشمی برای مردم ایران/ مردم ایران؛ فردا از آنِ شماست
- آیت الله هاشمی: امام گفتند، اگر آمریکا آدم بشود ما که نمیخواهیم تا همیشه با این کشور دشمنی داشته باشیم
- میانهروی و اعتدال شاخص وزین تعالیم اسلامی/ نویسنده: حمزه خان بیگی
- میانهروی و اعتدال شاخص وزین تعالیم اسلامی (2)
- پادشاه عربستان سعودی در پیامی، درگذشت والده حجت الاسلام حسن روحانی رییس جمهوری را به وی تسلیت گفت.
- ما از مذاکرات چه می خواستیم؟ نتیجه عقلانیت و تدبیر در دیپلماسی/ كورش شفيعي ايران نژاد
- روحانی: منشور حقوق شهروندی میتواند مبنای خوبی برای همدلی و همزبانی باشد
- یادداشت محمدجواد ظريف در نيويورک تايمز: اين فرصت يگانه براي تعامل نبايد هدر برود
- حقوق شهروندی در گفتمان دولت اعتدال | عباس موسایی
- رئيسجمهور در مراسم نکوداشت مقام معلم: محدودکردن هنر نیست،مصون کردن هنر است
- رییس جمهوری در آیین گشایش نمایشگاه بین المللی کتاب: سیاستگذاری کتاب باید با اصول شفاف ، روشن و کوتاه باشد
- واکاوی «تدبیر» و «امید» در دولت یازدهم/ مرتضی بانک
- محمدجواد ظریف در جلسه غیرعلنی تأکید کرد: با حمایت ملت و رهبری با قدرت جلو میرویم
- رئیس جمهور: اکثریت قاطع ملت ایران پشتیبان صلح هستنند
- دكتر محمدجواد ظریف، رییس دستگاه دیپلماسی ایران: سلام بر همسایگان، این پیام ایران است
- وزیر امور خارجه: » اگر غربیها به تفاهم لوزان پایبند باشند توافق امکانپذیر است
- ديپلماسي هسته اي در پرتو عقلانيت سياسي/ رضا صالحي اميري
- رييسجمهور در جمع استانداران و فرمانداران کشور: ما ملت متکثر و متنوعی هستیم، ایران مانند فلان کشور شرق دور نیست که همه پادگانی زندگی کنند، اینجا مردم آزاد هستند، حرف می زنند و نظر می دهند.
- دولت اعتدال در مختصات حماسه 18 سال پیش/ محمد عطريانفر
- اعتدال معیار مهم جامعه اسلامی/ احمد رضا مسعودی فر*
- به بهانه دومين سالگرد انتخاب گزينه «اعتدال» اعتدالگرائی و ریشههای رادیکالیسم در ایران
- تغییر نگرش در ديپلماسي لازمه توسعه/ عطا افشاریان
- در گفتوگوی «شرق» با دکتر محمود سریعالقلم بررسی شد: جراحی رو ح ایرانی
- رئیسجمهور: مذاکرات کشورمان با 1+5 روزهای حساسی را سپری میکند و جمهوری اسلامی ایران خود را برای دوران پسامذاکره و پساتحریم آماده میکند
- برگزاری اولین همایش ملی اعتدال در پائیز 1393 با استقبال گستردۀ دانشگاهیان، پژوهشگران و نخبگان علمی و فرهنگی مواجه شد
- پیام تبریک جمعیت زنان مسلمان نو اندیش به مناسبت توافق هستهای
- بازخوانی متن کامل مصاحبه بعد از نشست با معاونین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
- روحانی در مجمع مسئولان سپاه: انقلابی بودن به این معنا نیست که ما در سخن و بیان انقلابی حرف بزنیم اما در مقام عمل نتوانیم چنانکه شایسته است از منافع ملت و کشور دفاع کنیم.
- دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در مصاحبه با شبکه تلویوزیونی آمریکایی 'سی بی اس': مردم ما به مردم آمریکا احترام می گذارند و در پی جنگ با هیچ کشوری نیستند
- مشروح گفت و گوی زنده تلویزیونی رییس جمهور/ پیام روحانی؛ خود را برای شرایط جدید آماده کنید
- دکتر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران: اگر آمریکا سیاست های خود را تغییر دهد و اشتباهات 37 سال اخیر را اصلاح و از ملت ایران عذرخواهی کند، اتفاقات خوبی می تواند بیفتد.
- مردم باید بتوانند داوطلبان خود را از بین سلایق مختلف انتخاب کنند/ توجه نکردن به خواست مردم، در دراز مدت عواقب بدی دارد
- دکتر محمد نهاوندیان، رئیس دفتر رئیس جمهور: از گسترش مناسبات با هرکشوری که با زبان تکریم با ملت ایران سخن بگوید و درصدد گسترش مناسبات باشد استقبال می کنیم.
- نقش احزاب درکاهش تنش های سیاسی
- هشدار استاد مشهور اخلاق درباره جامعه: متأسفانه در شرایط فعلی به افراد حقیقتپذیر و حقیقتگو کمتر توجه میشود و در یک کلام، انساندوستی کم شده است!
- این انتخابات نشان از خواست عمومی برای تغییر روش مدیریت کشور داشت و معنای انتخاب بی سابقه مردم به این سبک و سیاق مستلزم بررسی و تحلیل گفتمانی جدید در کشور می باشد.
- عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که جواب مردم در انتخابات، رد تندروی و حمایت از اعتدال بود، گفت: یک قاعده کلی در سیاست است که اگر افراط گرایی در پیش گرفته شد، اقبال مردم به سمت دیگری میرود.
- رفتار انتخاباتی مردم تهران در گفتوگو با تقی آزاد ارمکی: هر کسی صدای تغییر جامعه را بشنود پیروز است
- ناطق نوری در گفت و گو با ویژه نامه نوروزی اعتماد: هیچ تفاوتی در برخورد با دولت آقای هاشمی و آقای خاتمی برای من نداشت. آقای هاشمی در میان رجال سیاسی معاصر کم نظیر است. با آقای خاتمی هیچگاه چالش و تنشی باهم نداشتیم.
- راهی که دولت روحانی در سال ۹۵ پیش رو دارد/ برجام آغاز بازگشت ایران به جامعه جهانی است
- مروری بر دیپلماسی دولت یازدهم در سال 1394/ برجام؛ بسترساز دیپلماسی پویای ایرانی
- روابط عمومی وزارت اطلاعات روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا تاکید کرد: همان گونه که مقام عالی وزارت بارها تاکید کرده اند، حفظ حقوق شهروندی و ایجاد آرامش در کشور سرلوحه فعالیت های این وزارت خانه قرار دارد.
- حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در مراسم افتتاح بزرگترین تصفیه خانه فاضلاب کشور در مشهد، گفت:: برای ساختن کشور همه باید دست به دست هم دهیم
- واکنش روحانی به اقدام ترامپ: نمیتوان بین ملتها دیوار کشید/ امروز روز آشتی و همزیستی مسالمتآمیز ملتهاست/ در ایران یهودیان، مسیحیان و زرتشتیان از همان آزادی برخوردارند که مسلمانان دارای آن هستند.
- وزیر اطلاعات در کنگره مسوولان وزارت ارشاد با تاکید بر اصل آزادی رسانه ها در قانون اساسی، رسالت وزارت اطلاعات را خفه کردن گلوله ها دانست نه قلم ها و گفت: امنیتی کردن فضای رسانه جز ضرر چیزی ندارد.