نام شما:
ایمیل مقصد:

عنوان :17- جشن چهارشنبه سوری در مدارس دخترانه
توضیحات:

گروه جامعه: متاسفانه بسیاري از افراد خواسته یا ناخواسته چیزهایی را در مورد ایران باستان مي‌گویند و صفت‌هایی را به ایرانیان و نیاکان ما نسبت مي‌دهند که درست نیست. از آن جمله، نسبت دادن چهارشنبه‌سوري به آتش‌پرستان و ذکر این مطلب که زرتشتیان آتش‌پرست هستند! متاسفانه این سخنان نادرست که هنوز با شنیدن نام هموطنان زرتشت و زرتشتیان به گوش مي‌رسد، نادرست و توطئه‌اي براي نابود کردن گذشته ایران و سابقه یکتاپرستی ایرانیان است. جاي بسی تاسف است که ما ایرانیان درحالی ا ین سخنان را درباره نیاکان خود به زبان مي‌آوریم که سازمان جهانی یونسکو سال 2003 را، سال بزرگداشت اندیشه هاي اشوزرتشت نامگذاري مي‌کند.

پس چهارشنبه‌سوري را مي‌توان یک جشن و شادي دانست که با سرخی همراه است و ا ین سرخی همان آتش است. اما اگر بپذیریم که چهارشنبه‌سوري همان جشن سوري است و جشن سوري به معناي ستایش آتش؛ نباید این ترکیب ما را به اشتباه بیاندازد که مردم آتش را به عنوان خدا ستایش مي‌کردند. همانطور که پیشتر گفته شد هر چیز خوبی به خدا نسبت داده مي‌شود و در این میان روشنایی آتش که مهم‌ترین نقش را در زندگی بشر بازي مي‌کند، نشانی از حضور خداوند است. اگر بخواهیم براي این نوع ستایش مثالی ذکر کنیم مي‌توان به ستایش کعبه که قبله مسلمانان است اشاره کرد. آیا مسلمانان در کعبه به ستایش سنگ مي‌پردازند یا به ستایش خداوند؟

بدون شک کعبه مکانی روحانی است که انسان را به یاد خدا مي‌اندازد و انسانی که به سوي آن سجده مي‌کند، نه براي سنگ که براي بزرگی خداوند به خاك افتاده است. توجه به آتش و احترام به آن نیز براي انسان ایران باستان چنین بوده است و هم اکنون نیز در بسیاري از ادیان، روشن کردن آتش پیش از نیایش مرسوم است که مي‌توان برا ي مثال به (روشن کردن شمع) در مکانهاي مقدس اشاره کرد. پس جشن سوري یا چهارشنبه‌سوري مراسمی است که مردم در کنار آتش به شادي مي‌پردازند و این شادي نوعی ستایش و سپاس از خداوند است که با پایان دادن به زمستان و تولد بهار و سبزي به آنها زندگی تازه مي‌بخشد.

بازديد کل : 498291     
تمام حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به سايت بنياد مدارا و تدبير مردم ایران ( تأسیس: سال 1384 ) می باشد.
نام شما:
ایمیل مقصد: